При работа на бюро ставайте и се разхождайте често. Добре е

...
При работа на бюро ставайте и се разхождайте често. Добре е
Коментари Харесай

Взирането в телефона влошава болките в гърба

При работа на бюро ставайте и се разхождайте постоянно. Добре е да сте изправени на крака 2 часа от деня
Главните аргументи за мъчителни болки в гърба са неправилната стойка и неналичието на придвижване. Предупреждението е на физиотерапевтите Сами Марго и Натаниел Мелендес и хирурга Нийл Ананд. В изявление за в. “Сън ” те сочат ежедневни привички, които тихомълком поразяват опорно-двигателния уред.

Изгърбването, сколиозата и непрекъснатото навеждане над екрана на телефона или преносимия компютър могат да причинят мощна хронична болежка в гърба, изяснява Мелендес от Националния здравен център в Орландо, Флорида.

Всеки знае, че неприятната стойка провокира мускулни спазми и прищипани нерви

Малцина обаче осъзнават, че погрешно разпределеното натоварване на гръбначния дирек е водещо измежду “убийствените ” привички.

“Накланянето на главата с 10-11 сантиметра, когато гледате екрана на смарт телефона, е сравнимо с натоварването на шийните прешлени, когато дете седи на раменете ви ”, изяснява специалистът. Изправяйте гърба и използвайте  стомашните мускули, до момента в който седите на бюро или шофирате. При поява на болки започнете терапия колкото е допустимо по-рано.

Човешкото тяло е основано за придвижване, само че актуалните хора прекарват по-голямата част от времето си седнали – на работа или пред телевизионния екран, което неизбежно води до болки в гърба, споделя Нийл Ананд, ортопедичен хирург от Лос Анджелис. За да не допуснете това, задоволително е да се разхождате постоянно и да вършиме извършения за подсилване на мускулите в гърба и корема.

Сред другите аргументи хирургът сочи погрешно подбраната по височина и непоклатимост възглавница и прекомерно или незадоволително твърдия матрак.

Според професора мястото за спане би трябвало да е комфортно и да обезпечава нужната опора на гръбначния дирек. За да облекчите болките в гърба, доктор Ананд предлага да се опитате да спите по тил с възглавница под коленете.

Рехабилитаторката Сами Марго разяснява, че болката както в горната, по този начин и в долната част на гърба постоянно се дължи на изтощеност, мощен стрес, липса на мускулно разпъване или плоски стъпала. Плоскостъпието, познато още като дюстабан, води до скелетни деформации и прибързано изхабяване на ставите.

“Отдъхнете от всевъзможни действия, които карат мускулите да се свиват. Помнете, че психологическият и физическият стрес са свързани и това може да се трансформира в циничен кръг ”, споделя Марго. Тя предлага леки до умерени извършения, които понижават стресирането на тялото.

Упражненията за разпъване са ефикасен метод да намалите болката в долната част на гърба, която може да бъде породена от разбиране на седалищните мускули вследствие на заседяване. Отделете на гимнастиката за разпъване най-малко 5-10 минути на ден.

Изхвърлете остарялата сплескана възглавница и инвестирайте в нова, която да ви обезпечи нужната поддръжка. Д-р Ананд поучава да потърсите такава, която държи врата ви по-високо, само че паралелно на матрака и която се приспособява към характерната ви поза на сън.

Лошата стойка е един от основните виновници за болките в гърба.

Ако установите, че седите на дивана прегърбени и ходите с приведени напред плещи, значи позицията на тялото ви е неправилна. Това оказва напън върху долната част на гърба и води до конвулсии заради смяна в естествените извивки на гръбначния дирек. Резултатът е изтръпване на ръцете, погрешно дишане и даже прилепяне на нерви. Затова раздвижете и укрепете мускулите си със характерни извършения за понижаване на напрежението и други признаци на неприятна стойка.

При работа на бюро ставайте и се разхождайте постоянно. Добре е да се изправяте на крайници 2 часа от деня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР